OKUL TANITIM METNİMİZİ GÜNCELLEDİK.

OKUL TANITIM MENTİMİZİ GÜNCELLEDİK.

ULUSAL

-Okulumuz temel eğitimde 10.000 okul projesi kapsamındadır

-Okulumuz Çevre Dostu 1000 okul projesi kapsamındadır

YEREL

-          Geri Dönüşümden Materyal Üretimi

-          Kodlama

-          Tıbbi Bitki Yetiştirme

Okulumuz Zeytinburnu Merkezefendi mahallesindedir. 1 Eylül 1967 tarihinde dört barakadan oluşan yapılarıyla eğitim - öğretime kapılarını açmıştır. 1973 öğretim yılı başında tamamlanan bugünkü yapısına taşınarak eğitim öğretimi burada sürdürmeye başladı.Çiftlik İlkokulu 1994 - 1995 eğitim - öğretim yılında ilköğretim olmuş, adı da ÇİFTLİK İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. 18/10/2010 tarihinde Valilik Kararnamesiyle Oklumuzun Adı Merkezefendi İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2012 yılında da MEB kararıyla Merkezefendi İlkokulu statüsüne dönüştürülmüş olup, 24 Derslik, 1 Müdür Odası, 3 Müdür Yardımcısı Odası, 2 Rehberlik Servisi Odası, Öğretmenler Odası, Kütüphane, Fen Laboratuarı, Konferans Salonu, 2 Özel Eğitim Sınıfı, 4 Destek Eğitim Odası, 1 Rehberlik Etkinlik Sınıfı, Okul Aile Birliği Odası, Yardımcı Personel Odası, Spor Salonu, Veri Odası, Arşiv, Sığınak ve Kantin bulunmaktadır. Müdürlüğümüzde 26 öğretmen, 4 yardımcı personel ve 1 danışma görevlisi okulumuzda istihdam edilmiştir.